Nå åpner endelig fagdagene for alle

16.06.22

Endometrioseforeningen avholder to årlige fagdager. Nå har foreningen blitt stor nok til at de endelig kan avholde helt åpne fagdager. Tidligere har ikke-medlemmer måttet betale for inngang.

Hvert år arrangerer Endometrioseforeningen to fagdager. Fagdagenes tema varierer fra gang til gang, men foreningen har blant annet invitert eksperter på infertilitet og ufrivillig barnløshet, snakket om livssorg, hatt innslag om pårørende, invitert politikere og tatt viktige debatter og samtaler. Fagdagene har også for mange fungert som årlige samlinger, hvor man kan møte andre i samme situasjon, snakke med foreningen personlig og få faglig påfyll.

 

I lang tid har fagdagene vært et medlemsgode og blitt tilbudt gratis til alle medlemmer. De som ikke har vært medlemmer har måttet kjøpe inngangsbillett. Nå har derimot foreningen vokst så mye at styret mener fagdagene kan åpnes for alle.

– Vi gjør dette fordi vi vet at noen dessverre ikke har råd til å melde seg inn i foreninger. Andre er usikre på om de kan bli medlemmer dersom de ikke har en diagnose, eller de sitter litt på vippen. Ved å gjøre fagdagene våre mer tilgjengelige håper vi at enda flere vil anse dette som et lavterskeltilbud, møte opp, og at de som har råd kanskje velger å melde seg inn etter en givende og lærerik fagdag, sier nestleder i Endometrioseforeningen, Michelle Frøslev.

– Jo flere vi blir, jo mer får vi til

Michelle Frøslev, nestleder i Endometrioseforeningen

Endelig mulig å ta med både familie og venner på fagdager

Frøslev forteller videre at det er medlemmene i foreningen som har sikret at dette tilbudet nå kan åpnes for alle. Endometrioseforeningen håper dette vil føre til at enda flere tør å møte opp, og at flere også kan få med seg viktig helseinformasjon.

– Medlemmene våre er de som gjør dette mulig. Det skal de ha en stor takk for. Nå vil det også bli mulig for alle medlemmer å ta med seg familie og venner på våre arrangementer. Tidligere har dette kun vært noe de med familiemedlemsskap har hatt mulighet til, og da har det vært begrenset til at de kunne ta med én gjest gratis, sier hun.

 

Lederen i Endometrioseforeningen, Elisabeth Raasholm Larby, tror også åpne fagdager vil gjøre det enklere for pårørende å møte opp og få bedre innsikt i hvordan det er å ha endometriose og adenomyose.

– I tillegg til dette kan man jo ta med seg kolleger eller sjefer. Det er mange man kan invitere med seg, og for noen vil en fagdag være den perfekte måten å begynne å snakke om egen helse og utfordringer. Vi håper dette kan føre til mer åpenhet og skape en møteplass hvor alle føler seg velkomne, sier Raasholm Larby.

– Det er enklere å avfeie en forenings krav hvis den foreningen kun har et par hundre medlemmer. Det blir mye vanskeligere å bagatellisere oss hvis vi er flere tusen

Elisabeth Raasholm Larby, leder i Endometrioseforeningen

Takker medlemmene som har gjort dette mulig

Raasholm Larby og Frøslev føler begge på en ydmykhet og takknemlighet overfor foreningens medlemmer. De mener at den økende medlemsmassen er med på å endre hva foreningen nå kan gjøre, og at et større medlemstall i stor grad bidrar til at endometriose og adenomyose blir tatt mer på alvor.

– Jo flere vi blir, jo mer får vi til, sier Frøslev.

 

Raasholm Larby nikker og legger til at det er styrke i størrelse.

– Det er enklere å avfeie en forenings krav hvis den foreningen kun har et par hundre medlemmer. Det blir mye vanskeligere å bagatellisere oss hvis vi er flere tusen, sier hun.

 

I dag nærmer Endometrioseforeningen seg 1500 medlemmer. Håpet for hele styret er at foreningen i løpet av 2022 bikker 2000 medlemmer. Det vil både sikre en økonomisk stabilitet i større grad enn noen gang tidligere, og det vil kunne føre til nye aktiviteter og tiltak.

– Vi håper å nå målet, og får vi det ikke til før året er omme, så skal vi jobbe knallhardt for å få det til neste år, sier Frøslev.

 

Foreningens neste fagdag avholdes lørdag 22. oktober i Oslo sentrum. Mer informasjon om tematikk, innhold, sted og tidspunkter kommer.