Hjelp oss å hjelpe

Vi jobber hardt for å kunne sette kvinnehelse på agendaen og støtte viktig forskning som bidrar til dette. Men vi klarer dette ikke alene. Dersom du ønsker å hjelpe oss i vårt arbeid mot en smertefri fremtid, er du velkommen til å bidra.

Det er ingen hemmelighet at det er krevende å løfte kvinnehelse. Lurer du på hvordan vi jobber med endometriose- og adenomyose-saken hver dag? Bli litt bedre kjent med vårt arbeid her!

Har du lyst til å bidra i kampen for et bedre pasienttilbud for over 500.000 nordmenn? Da er det flere ting du kan gjøre.

 

Gi en gave eller bli medlem

Endometrioseforeningen går rundt økonomisk, takket være godhjertede bidragsytere, pasienter og pårørende. Mange velger å melde seg inn i foreningen vår, og gir dermed 300 kroner i året til vårt arbeid. Det som også er så flott med medlemmer, er at vi gjennom vårt medlemstall også får mer midler fra staten. Dermed er du med på å påvirke hvordan det offentlige bruker penger – og vi håper du også mener at mer bør brukes på kvinnehelse. Hvis du ønsker å bli medlem, kan du både lese om våre medlemsfordeler her, eller melde deg rett inn i foreningen her.

For de som ønsker å donere enkeltbeløp til Endometrioseforeningen eller bli en fast giver, har vi nå fått en ny gaveside som gjør det mulig her

Du kan selvsagt også bidra ved å vippse valgfritt beløp til 101671, eller du kan donere et beløp direkte til vårt kontonummer 2220 20 48726.

 

Testamentarisk gave

Ønsker du å bidra i kvinnehelsekampen også etter at du har gått bort? I Norge reguleres arverettslige spørsmål av arveloven. Hvis du vil at arven din skal fordeles på en annen måte enn det som er bestemt i loven, kan det være lurt med et testamente som lar deg bestemme selv hvordan dine verdier skal fordeles den dagen du går bort. Endometrioseforeningen har inngått et samarbeid med Jurio, et selskap som forenkler juridiske løsninger via digitalisering.

De har opprettet et interaktivt testament, som gjør det mulig å skreddersy eget testamente på under 15 minutter. Hvis du allerede har et testamente, kan du også erstatte det gjennom Jurio. Hvis du i testamentet velger å donere en gave til Endometrioseforeningen, vil ditt testamente bli helt kostnadsfritt. Ved å støtte oss med en gave, vil du i tillegg bidra til at vi kan fortsette vårt viktige arbeid med endometriose og adenomyose, for fremtidens generasjoner. Les mer om den fine tjenesten til Jurio, her.

 

Jobbe frivillig med kvinnehelse?

Vi blir stadig kontaktet av ivrige og engasjerte mennesker fra hele landet, som ønsker å jobbe eller bidra frivillig i Endometrioseforeningen. Hvis du er interessert i et frivillig verv i foreningen vår, oppfordrer vi deg til å ta en titt på likepersonsarbeidet vårt. Har du lyst til å sitte i styret? Bli medlem og få med deg utlysningene våre på nyhetsbrev fra år til år!

 

Følg oss, støtt oss og fortsett å snakke om kvinnehelse

For å bidra til at media dekker flere saker om kvinnehelse, for å sikre at politikerne våre bryr seg om kvinnehelse, og for å sørge for at sykehusene våre prioriterer kvinnehelse, er det viktig at vi aldri slutter å snakke om kvinnehelse. Vi er utrolig takknemlige for alle pasienter og pårørende som deler sine historier med lokalaviser og landsdekkende nyhetskanaler. Dere er med på å endre samfunnet vårt. Men du trenger ikke stå frem i media eller ha en stor følgerskare på sosiale medier for å bidra til å endre samfunnet til det bedre.

Det hjelper å snakke om kvinnehelse med de rundt deg. Om du kan, så vær åpen med venner, familie og kolleger. Snakk om kvinnehelse, selv om det kanskje er vanskelig i begynnelsen. Og trenger du hjelp til å finne gode samtaleemner? Følg oss på Instagram og Facebook da vel. På sosiale medier deler vi nyheter og meninger, som vi mener alle bør bry seg om. Å følge oss, like og dele det vi publiserer, bidrar også til at mange flere finner frem til foreningen vår. Husk at vi ikke får til noe alene. Sammen er vi sterkere. Sammen skal vi endre Norge for oss selv, og alle som kommer etter oss.

Takk for støtten!