Elin Ludvigsen fra TV 2 blir styremedlem i Endometrioseforeningen

27.05.21

Nå styrker Endometrioseforeningen laget, og ønsker Elin Ludvigsen fra TV 2 velkommen som styremedlem. Ludvigsen har over 20 års erfaring fra media som nyhetsanker, programleder og reporter. I tillegg har hun erfaring med styrearbeid og debattledelse for flere ulike organisasjoner.

Bilde av Elin i en blå jakke, med sort topp under. Elin sitter i et TV-studio, og smiler.

Elin Ludvigsen er Endometrioseforeningens nyeste styremedlem. Foto: TV 2

I dag er Endometrioseforeningen en liten forening, uten ansatte. Foreningen er derfor helt avhengig av frivillige og dyktige styremedlemmer. Nå blir Elin Ludvigsen, programlederen i TV 2, en del av styret.

Mor til tvillingdøtre med endometriose

Ludvigsen har verken endometriose eller adenomyose. Likevel har hun personlig erfaring med hvordan endometriose kan påvirke kvinner. Hennes to døtre, som er tvillinger, har begge sykdommen.

– Møtet med endometriose har vært brutalt og krevende. Det er vondt å se sine egne barn ha sterke smerter, ikke klare å gå på skolen og miste verdifull ungdomstid. Sykdommen var ukjent for oss til den dagen gynekologen mente de begge hadde endometriose. Jentene våre har vært heldige og fått tidlig hjelp, men dette er en kronisk sykdom som de må leve med resten av livet, sier Ludvigsen.

Ludvigsen håper nå å kunne bidra til at foreningens hjertesaker frontes på en god måte. Med sin medie-bakgrunn har hun innsikt i hvordan man jobber opp mot media, politikere og organisasjoner.

– Etter at mine døtre fikk diagnosen har det plutselig skjedd noe med oppmerksomheten rundt denne sykdommen som rammer 1 av 10 kvinner. Det har hjulpet mine døtre. Min erfaring som pårørende har gitt meg et innblikk i et system som kan bli adskillig bedre. Unge jenter over hele landet må få den hjelpen de trenger tidlig, og kunnskapen hos fastleger og gynekologer må bli bedre. Her må vi øke innsatsen i tiden som kommer, sier hun.

Vil skille mellom rollene som programleder og styremedlem

Inntil Ludvigsen ble valgt inn i Endometrioseforeningens styre, har hun jobbet med å rette medias søkelys mot sykdommen. Hun har selv ledet flere sendinger og debatter der temaet har vært endometriose.

Når hun nå trer inn i styret til Endometrioseforeningen, mener hun det er viktig å skille mellom jobben som journalist og det nye styrevervet sitt.

– I fremtiden vil jeg ikke ha en aktiv rolle i tematikken rundt endometriose som journalist. Jeg vil heller bidra i foreningens arbeid med å løfte tematikken i den offentlige debatten, forklarer Ludvigsen.

– For meg er det viktig å ikke blande rollene som journalist, styremedlem og pårørende. Dette er en viktig sak som handler om kvinnehelse, likestilling og fremtiden til kvinner. Jeg gleder meg til å bidra, avslutter Ludvigsen.

– Dette er en viktig sak som handler om kvinnehelse, likestilling og fremtiden til kvinner. Jeg gleder meg til å bidra.