Fagdag: Udiagnostisert og frustrert? Hvorfor tar det så lang tid før kvinner får riktig helsehjelp?

Tid: 12.03.22

Endometrioseforeningen har 25-års jubileum, og ønsker å feire med deg på vår årlige, vårlige, fagdag! Vi ønsker alle velkommen til en spennende fagdag, hvor vi ser nærmere på hvorfor det ofte er slik at så mange kvinner føler de ikke får god nok hjelp i det norske helsevesenet.

Tid: 12.03.22

Ingensteds, Brenneriveien 9, Oslo

Fagdagen er gratis for alle våre medlemmer, og koster 100 kroner for ikke-medlemmer. Hold av lørdag 12. mars, og ta turen til Ingensteds i Brenneriveien 9, i Oslo. Vi kommer snart til å legge ut billetter, slik at medlemmene våre kan holde av plasser, og ikke-medlemmer kan kjøpe billetter. Det blir begrensede plasser, så husk å bestille når det blir mulig. Mer info kommer!

PROGRAM:

 

12:00 – 12:15

Velkommen!

Endometrioseforeningens styreleder, Elisabeth Raasholm Larby ønsker velkommen til årets første fagdag.

 

12:15 – 13:30

Udiagnostisert og frustrert? Hvorfor tar det så lang tid før kvinner får riktig helsehjelp?

Endometrioseforeningen kan stolt meddele at vi starter jubileumsfeiringen med en sofasamtale mellom Ingeborg Senneset, som er journalist i Aftenposten, forfatter og influenser, Marianne Natvik, som er fastlege, Lars Inge Leirflåt, som er pårørende, samt Elisabeth Raasholm Larby, som er styreleder i Endometrioseforeningen. Sofasamtalen ledes av vårt styremedlem, Elin Ludvigsen, som også er kjent for sin rolle som programleder i TV2.

 

Foto: Kristoffer Myhre
  • Ingeborg ble kåret til «Årets medienavn» i 2021 av Kampanjes lesere. Hun er utdannet sykepleier, og har i flere år vært åpen om at hun har anoreksi og tvangslidelser. Hun har også skrevet en rekke saker om helsepolitikk og pasientmøtet med helsesektoren.

 

Foto: Anita Sælø
Foto: Anita Sælø
  • Marianne er fastlege, spesialist i allmennmedisin, og brenner for å
    formidle råd knyttet til egenomsorg og kvinnehelse gjennom kontoen
    @egenmestring på Instagram og Facebook. Hun beskriver seg selv som «En
    sjel med engasjement, formidlingsønske og stor tro på kunnskap som
    verktøy til mestring av eget liv».

 

Foto: Privat
  • Lars Inge er pårørende til sin samboer som har endometriose og adenomyose. I desember skrev han en gripende tekst som sin samboers lange kamp for å få rett diagnose og riktig helsehjelp. Teksten spredte seg som ild i tørt gress, og har nå blitt lest av flere tusen nordmenn.

 

Foto: Ane Løvereide
  • Elisabeth er styreleder i Endometrioseforeningen og har selv endometriose. Hun har i lang tid vært åpen om egen sykdom, og sitter i styret til foreningen for å forsøke å skape en endring i helsesektoren når det kommer til kvinnehelse. Hun håper helsesektoren får et politisk løft, og at mye mer midler øremerkes kvinnehelse og forskning på kvinnehelse.

 

13:30-14:00

PAUSE

 

14:00-14:15

Politisk utspørring

Statssekretær i Helse- og omsorgsdepartementet, Karl Kristian Bekeng, stiller til en politisk utspørring med vår ordstyrer Elin Ludvigsen. Ludvigsen utfordrer Bekeng til å svare på spørsmål om hva som egentlig gjøres for å sikre at kvinner får et godt og kompetent møte med helsesektoren.

Foto: Esten Borgos
  • Karl Kristian ble utnevnt til statssekretær i Helse- og omsorgsdepartementet 14. oktober 2021. Han har en master i rettsvitenskap og en master i latin fra Universitetet i Oslo, og en bachelor i antikk kultur og klassisk tradisjon. Han har jobbet med folkehelse i Helsedirektoratet, og vært skribent for flere aviser og tidsskrift. Karl Kristian har hatt politiske verv i Arbeiderpartiet, og har jobbet i Arbeiderpartiets stortingsgruppe.

 

14:15 – 14:30

Pårørendekostnaden – en oversett gruppe av samfunnet og helsesektoren?

Etter den politiske utspørringen får Endometrioseforeningen besøk av Anita Vatland, daglig leder for Pårørendealliansen. Vatland jobber for å sette pårørendes utfordringer på kartet, og samtidig foreslå løsninger. Hun skal snakke om hvorfor det er viktig at pårørende løftes, får bedre hjelp og støtte – samt hvor mye det koster å være pårørende, og hvor mye pårørende som ikke får god nok hjelp koster samfunnet.

 

14:30 – 15:00

Prisutdeling!

Endometrioseforeningen ønsker å markere 25-års jubileet sitt med en ny måte å takke aktivister og medlemmer på. Derfor starter foreningen nå en årlig prisutdeling, hvor både kjente og ukjente nomineres til to ulike kategorier.

 

Vi vet at svært mange kjemper mot egen kropp og sykdom hver dag, men at mange også kjemper sammen med foreningen for å skape en endring i samfunnet. Derfor har styret besluttet at foreningen skal begynne å ha årlige prisutdelinger på mars-fagdagene, slik at både privatpersoner og offentlige profiler kan løftes og takkes for sin innsats i vår felles kamp.

 

Vi har delt våre priser inn i en kategori som retter seg mot privatpersoner, nemlig «Endometrioseforeningens årlige varmeflaske», og en pris som retter seg mot offentlige personer, organisasjoner, forskere og helsepersonell, «Endometrioseforeningens banebryterpris». Mer informasjon om prisen og de nominerte kommer i medlemsbladet vårt, og på nettsiden vår om ikke lenge.

 

NB!

De oppsatte tidene kan endre seg noe, så vær gjerne på plass i god tid!