Digital fagdag: Endometriose og adenomyose – hva «sitter i hodet» egentlig?

Tid: 21.10.23

Velkommen til Endometrioseforeningens andre fagdag i 2023!

Tid: 21.10.23

Fagdagen er digital og krever påmeldelse via Teams

21. oktober klokken 12:00 kjører vi en digital fagdag, hvor vi skal dykke dypere ned i den leie, men utbredte påstanden om at endometriose- og adenomyosesmerter og plager «sitter i hodet». Mange pasienter har opplevd å få sine plager bagatellisert i årevis. De har blitt fortalt at mensen skal gjøre vondt, de har blitt mistrodd når de forteller om smertene sine, og de har fått beskjed om at de mest sannsynlig bare er litt stressa og tenker seg sykere.

 

I løpet av denne fagdagen skal vi se nærmere på ulike typer smerter, og hvordan det er å leve med kronisk sykdom og smerte. Vi skal snakke om hvordan pasienter påvirkes av å bli avvist i helsevesenet og hvordan smerter og plager kan påvirkes av ytre så vel som indre prosesser.

 

Med oss på denne digitale fagdagen har vi psykolog Helle Størseth Marcinko fra Klinikk Partum, en av våre nyeste samarbeidspartnere. Helle skal ha en faglig forelesning for oss, hvor hun forteller om den biopsykososiale modellen, om hvorfor det å bli henvist til psykolog når man opplever smerter kan være provoserende, om nødvendigheten av å se sykdommen gjennom pasientenes øyne og om hvilke faktorer som kan påvirke hvordan vi opplever smerter. I tillegg til dette skal hun snakke om familie- og partnerforhold til smertepasienter, så hvis du har noen du er glad i, som gjerne skulle visst mer om hvordan de kan støtte deg i vanskelige perioder, sett deg gjerne ned sammen med dem for å se på vår fagdag.

 

Til slutt skal Helle ta en prat med vår styreleder, Elisabeth Raasholm Larby, for å ha en samtale om hvordan smerter kan påvirke psyken vår, og hvordan psyken vår kan påvirke smertene våre. For er det sånn at noe faktisk «sitter i hodet» og hva skal vi i så fall gjøre hvis det er tilfellet?

 

Vi gleder oss til en spennende og lærerik lørdag sammen, og håper så mange som mulig slår seg ned i sofaen, legger seg til rette i senga eller slenger seg i godstolen – og blir med på høstens digitale fagdag med oss i Endometrioseforeningen.

 

Meld deg på her! Så får du link til sendingen også 🙂

Ps. Hvis du ikke får til å melde deg på via desktop, prøv via telefon!

Og rekker du ikke fagdagen, så frykt ikke – opptak legges ut i etterkant på nettsiden vår.