Fagdag lørdag 13. april 2024

Tid: 13.04.24

Tema: Hvorfor blir jeg ikke bedre? Hva kan du gjøre når behandling for endometriose og adenomyose ikke fungerer?

Tid: 13.04.24

Ingensteds, Brenneriveien 9, Oslo

I gjennomsnitt tar det årevis å få diagnosene endometriose og adenomyose. Pasienter ber fortvilet om hjelp, men blir ikke trodd. For noen kan det ta tiår å få et svar på hvorfor man har så store plager. Når diagnosen endelig er satt, og behandlingen har startet, får flere et håp om å bli bedre raskt. Skuffelsen og håpløsheten blir derfor stor, når mange opplever å ikke bli bedre etter diagnose. Så hva kan du egentlig gjøre, når behandlingen ikke hjelper, og du ikke blir frisk?

 

Endometrioseforeningen ønsker alle velkommen til vårens store fagdag og prisutdeling. Vi gleder oss til viktige samtaler om pasienters behandling, om mestringsstrategier og om hvordan vi kan leve best mulig med endometriose og adenomyose. Håper vi sees! Har du ikke anledning til å komme, så sendes også fagdagen direkte på Facebook, og opptak deles i etterkant.

 

Fagdagen er gratis for alle. Det er begrensede plasser, så marker gjerne at du kommer på vårt Facebook-arrangement.

 

PROGRAM:

 

12:00 Velkommen ved daglig leder Elisabeth Raasholm Larby.

 

12:15-13:00 Dr. Siri Skrøppa, overlege og endometriosekirurg ved Sykehuset i Vestfold: Foredrag om behandling av endometriose og adenomyose.

 

13:00 – 13:30 Charlotte Raasholm Larby, spesialvernepleier og styremedlem i Endometrioseforeningen: Foredrag om aksept- og forpliktelsesterapi (ACT) og smerte.

 

13:30 – 13:50 PAUSE

 

13:50 – 14:30 Mari Cathrine Karlsen: En prat om å bruke naturen som verktøy og medisin, når du har fått en kronisk diagnose, samt hvordan hun klarte å gå Norge på langs til inntekt for Endometrioseforeningen.

 

14:30 – 15:00 Opplev smertene selv: Har du en pårørende, venn eller kollega som vil teste hvordan det kan føles å ha endometriose eller adenomyose? La dem prøve vår endometriose-simulator!

 

15:00 – 15:15 PAUSE

 

15:15 Prisutdeling

 

NB! De oppsatte tidene kan endre seg noe