Nå kan du nominere kandidater til Endometrioseforeningens priser

12.03.24

For tredje år på rad skal Endometrioseforeningen ha prisutdeling. Du kan nominere folk til tre viktige kategorier.

Bilde av prisvinnerne fra 2023. Foto: Martine Mørk Hjelseth / X Marketing

Hver vår avholder Endometrioseforeningen en større fagdag. De siste årene har den blitt kombinert med prisutdeling, hvor verdige kandidater hedres. I år skal fagdagen og prisutdelingen avholdes lørdag 13. april, og frem til 1. april kan du nominere kandidater som du mener fortjener en eller flere av prisene våre.

 

Dette er kategoriene

 

Varmeflaske-prisen

Endometrioseforeningens årlige varmeflaske går til en privatperson som har bidratt til økt oppmerksomhet rundt endometriose og adenomyose det siste året, og varmet foreningens hjerte gjennom åpenhet og ærlighet. Når privatpersoner deler dine personlige opplevelser og utfordringer med endometriose og adenomyose, skaper det rom for mer åpenhet i samfunnet og mindre skam blant andre med disse sykdommene.

 

Banebryterprisen

Endometrioseforeningens banebryterpris går til en offentlig person, forsker, helsefagsarbeider eller forening som har gjort en ekstra innsats det siste året for å løfte endometriose- og adenomyose-saken i samfunnet.

 

Likepersonprisen

I fjor innførte Endometrioseforeningen en tredje kategori. En likeperson er noen som har blitt kurset gjennom Endometrioseforeningen og som frivillig er tilgjengelig for pasienter og pårørende som trenger støtte og veiledning. Alle våre likepersoner gjør en fantastisk innsats, og noen strekker seg langt utover det en forening kan forvente av et frivillig verv.  Likepersonprisen går til en likeperson i foreningen som har jobbet med både hjertet og hodet, som ivaretar de som tar kontakt, og som utfører sitt verv på en eksepsjonell måte.

 

Tidligere vinnere

 

Prisene våre har i to år gått til verdige vinnere. I 2022 vant Maria og Julie Bøe-Ludvigsen varmeflaskeprisen, mens Dr. Guri Majak vant banebryterprisen. I 2023 var det Martine Røsten Aune som fikk tildelt varmeflaskeprisen, mens selveste Spania vant banebryterprisen. 2023 var også året vi innførte likepersonprisen vår, og den var det Maria Fernanda Moe Nilssen som stakk av med.

 

Slik nominerer du kandidater

 

Du kan nominere kandidater frem til 1. april. Hvis du har noen du vil nominere, kan du sende en e-post til post@endometriose.no. Bruk «Nominasjon til pris» som emnefelt. Deretter skriver hvilken kategori du vil nominere til, samt fullt navn på personen(e) du nominerer. Vi trenger også kontaktinformasjon til personen(e) du nominerer, og det holder for eksempel med en e-post-adresse. Det er også helt supert om du kort forklarer hvorfor du nominerer vedkommende. Du kan nominere til flere kategorier, og du kan nominere flere folk.

 

Vi gleder oss til fagdag og prisutdeling, og håper å se deg på Ingensteds i Oslo lørdag 13. april. Fullt program for fagdagen kommer snart.