Opptak av høstens digitale fagdag 2023

24.10.23

Her kan du lese en rask oppsummering av tematikken for høstens digitale fagdag 2023, samt se opptaket fra foredraget, samtalen og svarene som ble gitt på spørsmål stilt underveis i sendingen.

Skjermdump av tre blonde kvinner i et Teams-møte som ser inn i kamera og smiler

I denne digitale fagdagen ser vi nærmere på ulike typer smerter, og hvordan det er å leve med kronisk sykdom og smerte. Vi snakker om hvordan pasienter påvirkes av å bli avvist i helsevesenet og hvordan smerter og plager kan påvirkes av ytre så vel som indre prosesser.

 

Med oss på denne digitale fagdagen har vi psykolog Helle Størseth Marcinko fra Klinikk Partum, en av våre nyeste samarbeidspartnere. Helle holder en faglig forelesning for oss, hvor hun forteller om den biopsykososiale modellen, om hvorfor det å bli henvist til psykolog når man opplever smerter kan være provoserende, om nødvendigheten av å se sykdommen gjennom pasientenes øyne og om hvilke faktorer som kan påvirke hvordan vi opplever smerter. I tillegg til dette snakker hun om familie- og partnerforhold til smertepasienter, så hvis du har noen du er glad i, som gjerne skulle visst mer om hvordan de kan støtte deg i vanskelige perioder, sett deg gjerne ned sammen med dem for å se på vår fagdag.

 

Til slutt tar Helle en prat med vår styreleder, Elisabeth Raasholm Larby, om hvordan smerter kan påvirke psyken vår, og hvordan psyken vår kan påvirke smertene våre. For hvis det er sånn at noe faktisk «sitter i hodet», hva skal vi i så fall gjøre med det?

Se hele opptaket av fagdagen her:

Bilde av Helle, en kvinne med blå øyne og kort, blondt hår, som ser direkte i kamera med hodet på skakke og et mildt smil.

Helle Størseth Marcinko