Utredninger eller handling? Hvor lenge skal vi vente før kvinnehelse prioriteres?

Tid: 15.04.23

Politikerne våre har i flere år snakket om viktigheten av å prioritere kvinnehelse. Men når skal vi gå fra prating til handling? Regjeringen utreder og utreder. Så hvorfor skjer det ikke mer?

Tid: 15.04.23

Ingensteds, Brenneriveien 9, Oslo

Endometrioseforeningen ønsker alle varmt velkommen til vårens fagdag. Vi gleder oss til viktige samtaler om kvinnehelse, politisk debatt, forskningsnytt og prisutdeling! Det blir også salg av smykker, menskopper og menstruser fra våre samarbeidspartnere.

 

Tid: 15.04.23 klokken 12:00-16:00

Ingensteds, Brenneriveien 9, Oslo

 

Fagdagen er gratis for alle. Hold av lørdag 15. april, og ta turen til Ingensteds i Brenneriveien 9, i Oslo. Det er begrensede plasser, så marker gjerne at du kommer på vårt Facebookarrangement. Arrangementet streames også live på Facebook.

 

PROGRAM:

 

12:00 – 12:15

Velkommen!

Endometrioseforeningens styreleder, Elisabeth Raasholm Larby ønsker velkommen til årets første fagdag.

 

12:15 – 12:45

Behandlingssvikt og vedvarende skader

Elisabeth Raasholm Larby har kjempet i mange år med sykdommen endometriose. Etter å ha opplevd behandlingssvikt i den offentlige helsesektoren, har hun i dag et komplekst sykdoms- og smertebilde.

Elin Ludvigsen, nyhetsanker i TV 2 og styreleder i Endometrioseforeningen, tar praten med Elisabeth for å prøve å finne ut av hvorfor endometriosepasienter møter så mange hindre i den offentlige helsesektoren i dag.

 

13:00-13:30

Politisk debatt

Endometrioseforeningen, andre kvinnehelseorganisasjoner og privatpersoner har gått hardt ut de siste årene, for å sikre at politikere prioriterer kvinnehelse. Vi har tatt debatter, skrevet kronikker, hatt politiske møter og fått en ny offentlig utredning om kvinners helse (NOU). Plantegningene ligger på bordet, så hvorfor skjer det ikke noe? Hvor lenge må vi vente på en reell satsning når det kommer til kvinnehelse, endometriose og adenomyose?

 

Vi gleder oss til tverrpolitisk debatt med representanter fra Arbeiderpartiet, SV, Høyre og FrP.

 

13:30 – 14:00

PAUSE

 

14:00 – 14:20

Forskning på endometriose

Camilla Tvedt Ekanger, PhD stipendiat ved Universitetet i Bergen, tar turen for å presentere resultater fra et forskningsopphold i Boston (USA), hvor hun har vært på utveksling ved Harvard Medical School og Mike Rogers laboratorium. Hun skal snakke om modeller for endometrioseforskning som kan brukes til studier av sykdomsutvikling, og utforsking av lovende angrepspunkter for en mer målrettet behandling av endometriose.

 

14:20-15:00

Prisutdeling

Endometrioseforeningen deler ut to priser i to ulike kategorier. En kategori retter seg mot privatpersoner, nemlig «Endometrioseforeningens årlige varmeflaske», og en kategori retter seg mot offentlige personer, organisasjoner, forskere og helsepersonell, «Endometrioseforeningens banebryterpris». Mer informasjon om prisen og de nominerte finner du på nettsiden vår.

 

15:00-16:00

Vi rigger ned, takker for oss og mingler frem til siste slutt.

 

NB!

De oppsatte tidene kan endre seg noe.